Presentacions de novetats

Si us plau, no dispareu als arbres

  • Dissabte, 5 de juny
  • Hora: 11 h,
  • Lloc: Pati del Convent de Santa Clara (Carrer de Lluís Besa, 22-24).

Presenten novetats:

Lluís Llort
Foto: Andreu Puig

Lluís Llort neix el 1966, creix i, el 1994, es reprodueix. Mor… qualsevol dia, no sigueu impacients. Treballa al diari Avui (actualment El Punt Avui) des del febrer del 1986. Ha publicat una dotzena de novel·les (aquesta en fa 13, però no és supersticiós), cinc més en companyia d’altres, una desena d’àlbums infantils i ha participat en deu reculls de relats col·lectius. Escriure li permet matar el temps i a molts personatges.

Sebastià Marí Crespí (Palma, 1958). Autor del llibre Tant si plou com si fa sol. Disset Edició, 1994. Director de la revista socioeducativa Tres Quarts (1997-2007). Cofundador de l’editorial Inrevés Edicions (2002-011), entre les edicions de la qual destaca la novel·la gràfica Maus, relat d’un supervivent, d’Art Spiegelman, premi Pulitzer 1992 (edició en català i en gallec), i la revista NSLM Nosotros somos los muertos, dirigida per Pere Joan y Max (segona etapa), premi Junceda, 2007 y premi Saló del Còmic de Barcelona a la millor revista de còmic, 2007. Actualment coordina l’editorial Disset Edició (Mallorca).

Ramona Sole

Ramona Solé. Nascuda a Lleida el 1968. És addicta a la lectura, té un bloc literari des de l’Octubre de 2007, Tumateix Llibre, i gestiona totes les xarxes que l’acompanyen. Col·labora fent ressenyes en altres pàgines literàries i mitjans de comunicació. També coordina el club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca de Lleida, i altres grups de lectura i organitza amb l’Ajuntament de Les Borges Blanques, el festival de novel·la criminal: “Les Borges Negres”. Ha publicat relats en diferents mitjans i ha participat en reculls de relats de diversos autors i té tres novel·les publicades: “Quaderns” (2016), “Instint de Supervivència”(2017) i “Bisturí” (2021), totes publicades també en castellà.

Condueix l’acte:

Núria Mora

Núria Mora. Llicenciada en Periodisme a la UAB fa més de 14 anys que exerceix com a periodista a Lleida. Des de l’any 2008 dirigeix i presenta el programa La Ciutat, a Onda Cero Lleida. Acostuma a llegir tot el que li arriba a les mans.  

La mort de la temporada de trufes

  • Dissabte, 5 de juny
  • Hora: 12 h
  • Lloc: Pati del Convent de Santa Clara (Carrer de Lluís Besa, 22-24).

Presenten novetats:

Sebastià Bennasar (Palma, 1976). És periodista, escriptor, traductor i agitador cultural. Llicenciat en Humanitats (UPF, 2009) i Màster en Història del Món, és autor d’una quarantena de llibres de tots els gèneres excepte teatre, entre els quals destaquen una dotzena de novel·les negres -la darrera, El rei de la Cerdanya (Capital books, 2020)- i alguns assajos sobre el gènere. Dirigeix les col·leccions Marraco Negre de Pagès i Marrajo de Milenio i va ser el creador i director del festival Tiana Negra durant set anys.

Raquel Gámez Serrano va néixer a Barcelona. És Graduada en Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya, Graduada en estudis immobiliaris i de la construcció a la Facultat d’Econòmiques de Barcelona i és Tècnica especialista en relacions públiques i administració. Ha publicat, entre altres llibres, A la seva pell (2016, Llibres del Delicte), novel·la finalista del Premi Tuber Melanosporum del Festival Morella Negra com la Trufa, l’assaig Els CIE o la il·legalitat institucional (2017, Llibres del Delicte) i No diguis res  (2018, Llibres del Delicte), premi Millor novel·la negra València Negra i traduïda al castellà No digas nada (2019, Delito Libros). És l’autora del relat Assassinat de cambra, amb què s’inaugura la sèrie Crims artístics del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Amb el conte En nom de Cecília guanya el primer premi de prosa del IX Concurs Literari Esteve Albert (2018). També ha participat en diferents antologies de relats com Barcelona. Viatge a la perifèria criminal (2017, Editorial Alrevés, col·lecció Crims.cat), Delinqüents (2020, Llibres del Delicte) i La cervesa de la Highsmith (2020, Pagès Editors).

Laia Vilaseca (Barcelona, 1981) té formació periodística i ha realitzat diversos cursos de guió i escriptura creativa a la universitat d’UCLA, als Estats Units. Va ser en un d’aquells cursos on va sorgir la seva primera novel·la, El caso Durroway, autopublicada a Amazon. El 2017 va autopublicar la seva segona novel·la, La noia del vestit blau, que es va convertir en un èxit de vendes a la plataforma. Vilaseca sempre ha estat una apassionada del misteri i de la novel·la negra. Admira escriptors d’estils molts variats, com ara Dashiell Hammett o Raymond Chandler, pel seu estil concís, irònic i directe, però també autores com la britànica P.D. James, d’estil molt més clàssic, o Sue Grafton, que, amb un to més proper i intimista, la va influenciar a l’hora d’escriure La noia del vestit blau

Condueix l’acte: Eva Taboada