Presentacions de novetats


Una besada abans de morir

Presentació de novetats literàries

Els escriptors Àlex Martín Escribà, Juan Cal, Cristina Malagelada i Jordi Corbera presentaran les seves darreres novel·les.

Condueix: Núria Mora, periodista.

Àlex Martín Escribà presenta Vapor vell. Barcelona steampunk 1911, una antologia en forma de fix-up, constituïda per onze relats d’onze grans plomes de la literatura de gènere, que comparteixen escenari i alguns personatges. Junts configuren una trama que hibrida el gènere negre i l’steampunk, un moviment que ha transcendit la literatura per desenvolupar tota una cultura al seu voltant.

Juan Cal presentarà Crim al bancal, la seva primera incursió en la literatura negra en llengua catalana. Un thriller intens, trepidant, ple de girs inesperats i de personatges versemblants que denuncia la corrupció i els tractes de favor que, durant molts anys, han tingut lloc en algunes institucions catalanes.

Cristina Malagelada presenta Les pedres escrites, una novel·la situada a la illa de Fuerteventura en què sicaris, surfistes, ecologistes, polítics corruptes i periodistes intrèpides lliuren una guerra d’interessos creuats.

Jordi Corbera presenta la seva primera novel·la Butsènit d’Urgell. Un thriller rural. Amb una atmosfera pertorbadora i un ritme vertiginós l’autor fa una proposta a mig camí entre Twin Peaks i Carles Porta.
  • Dissabte, 3 de juny
  • Hora: 12:00 h
  • Lloc: Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Microrelats en negre

Presentació de novetats literàries

Presentació del recull de microcòmics de gènere negre creats pels alumnes de segon crus del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol a càrrec de Jordi Antas, professor de projectes, i Quer Lloveras i Laura Larios Rios, dues de les autores dels treballs.

Condueix: Jaume Barrull Castellví, periodista.

Microrelats en negre 2 és un projecte elaborat en el marc del festival El Segre de Negre amb els objectius d’explorar l’únivers narratiu del còmic i d’acostar el gènere als joves creadors.
  • Dissabte, 3 de juny
  • Hora: 17:45 h
  • Lloc: Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

No hi ha orquídies per a Miss Blandish

Presentació de novetats literàries

Els escriptors Jordi Fernando, Rafa Melero, Raquel Gámez Serrano i Dora Muñoz presentaran les sevea darreres novel·les.

Condueix: Laura González, comunicadora, periodista i llibretera.

Jordi Fernando presenta la seva novel·la L’assassí de Tirant, un thriller amb rerefons històric en què un filòleg jubilat que està acabant la tesi sobre Tirant lo Blanch investiga uns assassinats en sèrie que podrien tenir relació amb l’obra de Joanot Martorell.

Rafa Melero presenta el seu darrer llibre Dragones de papel, on dos policies amb històries personals complexes s’enfronten amb un assassí en sèrie entre Barcelona i Cadaqués. El sergent Masip torna a la duresa del carrer i a la brega ètica, ara en un cas on l’assassí s’amaga rere les pàgines d’Internet.

Raquel Gámez Serrano va guanyar el Premi Ferran Canyameres amb la novel·la Malabèstia. Una novel·la negra policíaca, escrita en primera persona, on les plantacions de marihuana i “els malabèsties” no tenen res a envejar a les cuines de metamfetamina ianquis ni als red-necks. 

Dora Muñoz presenta Arrels i ales, i ens trasllada a Mallorca per descobrir què li ha passat a Jürgen Neumann, un jubilat alemany aficionat a l’ornitologia traslladat a l’illa fa quaranta anys des de l’extinta RDA.
  • Dissabte, 3 de juny
  • Hora: 19:00h
  • Lloc: Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs