Presentació

Pagès Editors i l l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida presenten la V edició del festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, després del parèntesi que va suposar la pandèmia de 2020 i que enguany se celebra els dies 4 i 5 de juny. El festival torna amb la seua intenció de fomentar la literatura de gènere i d’apropar autors i lectors en un espai que dona a conèixer noves propostes i nous continguts.


Aquesta edició s’ha organitzat a partir de dos eixos. D’una banda, l’homenatge a Patricia Highsmith en el centenari del seu naixement. D’aquesta manera, la majoria de les activitats del festival portaran el nom d’algun conte de la famosa escriptora de gènere negre. També es presentarà en el marc del festival el llibre de relats publicat per Pagès editors La cervesa de la Highsmith, amb el qual vuit autores de novel·la negra en català li reten homenatge, i s’ha programat el cicle de cinema “Travelling de Highsmith” pel qual durant el mes de juny es projectaran quatre adaptacions dels seus llibres a la gran pantalla.

De l’altra banda, la participació d’una de les autores més populars del gènere, l’escriptora Donna Leon. A més, podrem gaudir de la literatura dels noms més rellevants del panorama actual així com de taules rodones, entrevistes, converses… que completen un programa interessant i atractiu.

Continuem, doncs, amb il·lusió renovada i amb la satisfacció de presentar un festival consolidat i que ha esdevingut un referent del gènere a les terres de Lleida. Tots els qui estimeu la literatura hi sereu benvinguts i benvingudes. Us hi esperem!

Més informació sobre les condicions d’accés presencial a les activitats del festival: