Presentació

Arriba de nou la cita més negra de l’any a Lleida. El Segre de Negre celebrarà la vuitena edició amb l’objectiu de posar al centre la literatura en majúscules. La novel·la negra aconsegueix recordar, fer manifestos i, fins i tot, denunciar els problemes de la nostra societat. La memòria i la crítica seran enguany motors del festival per tal de fer anar encara més enllà les reflexions d’autors, crítics i lectors.


La perspectiva del temps precisament permetrà celebrar que fa deu anys va néixer la sergent Anna Grimm, el cèlebre personatge creat per l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan. L’Anna Grimm, a la qual s’ha dedicat el cartell d’enguany, cobrarà vida i mostrarà la seva part més íntima durant la ja tradicional ruta literària teatralitzada.


Per cinquè any consecutiu, El Segre de Negre atorgarà el Premi Trajectòria Literària, que enguany recaurà en l’escriptora Margarida Aritzeta, una autora referent de la literatura catalana que ha estat una baula de transmissió entre la generació dels escriptors que als anys setanta i vuitanta van vindicar i elevar el gènere negre en llengua catalana i l’actual que ha recollit el compromís amb la qualitat literària que van demostrar.

El Segre de Negre comptarà un any més amb la presència d’escriptors, crítics i editors fonamentals dins del panorama literari negre. Taules rodones, entrevistes, presentacions de novetats editorials, els concursos de microrelats i de fotografia, conformen, un any més, un programa divers i atractiu.


Us convidem a gaudir-ne criminalment!