Ruta literària

Primàries de sang

Corrupció, maniobres polítiques sospitoses i una espiral d’esdeveniments tràgics ens duran a recórrer una Lleida sovint amagada.

Visita teatralitzada pels escenaris literaris del llibre Primàries de sang, amb la participació de l’actor Albert Anguera i dels autors, David Marín i Pau Juvillà.

  • Dissabte, 4 de juny
  • Hora: 9:45 h
  • Lloc: Grans Records (C/ Alcalde Costa, 11)
Pau Juvillà Ballester (Lleida, 1973) és tècnic en medi ambient, camp en el qual treballa des de fa mes de vint anys. Es una persona compromesa amb els moviments socials i solidaris, com de la insubmissió, per la qual fou jutjat. Ha estat delegat sindical de la CGT, membre del seu secretariat permanent, regidor de la Crida per Lleida – CUP i actualment és membre del secretariat nacional de la CUP. Interessat per la història del moviment obrer i de l’independentisme. Es coautor dels llibres EPOCA, l’exèrcit a l’ombra (2010) amb Ferran Dalamu, EL PSUC a les Terres de Lleida (1936-1986) (2014) amb Antonieta Jarne i de les novel·les negres Primàries de Sang (2019) amb David Marín i Assassinat al Consell Polític (2021) en solitari. Orgullós pare d’una nena i un nen. 
David Marín
David Marín Rubio (Barcelona, 1974) viu a les terres de Ponent des de l’any 2008. Ha exercit de periodista i actualment es dedica a la docència i col·labora amb alguns mitjans de comunicació. Ha publicat les novel·les Mala lluna (La Magrana-RBA), Ciutat fantasma (Llibres del Delicte), Purgatori (La Magrana-RBA), guardonada amb el premi Crims de Tinta 2019, i Appletown (Pagès Editors). També ha escrit a quatre mans la novel·la Primàries de sang (Pagès Editors) amb Pau Juvillà, i el recull de relats eròtics Amb X de sexe amb l’escriptora Marta Alòs, i ha publicat relats en diferents reculls de gènere negre en català: Assassins de Ponent (Llibres del Delicte), Barcelona, viatge a la perifèria criminal (Crims.cat) i Política Criminal (Edicions Xandri).