Interrogatoris

III Premi Trajectòria: interroguem a Carme Riera

Lliurament del III Premi a la Trajectòria Literària El Segre de Negre.

L’escriptora Montse Sanjuan llegirà la glossa del premi, mentre que la periodista Mònica Boixader serà l’encarregada de conversar amb Carme Riera.

  • Divendres, 3 de juny
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (Pl. de Víctor Siurana, 1)

Jocs i crims: interroguem a Màrius Serra

Màrius Serra, estudiós de la llengua i prestidigitador de paraules, ens descobreix un nou gènere, que anomena “ludicocriminal”. Serà entrevistat per la periodista Anna Sàez.

  • Dissabte, 4 de juny
  • Hora: 13 h
  • Lloc: Pati del Convent de Santa Clara (Carrer de Lluís Besa, 22-24).
Màrius Serra (Barcelona, 1963) Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de deu mil mots encreuats, cinc mil articles, quinze llibres de narrativa i set de ludolingüística. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà, el polonès i, parcialment, a l’alemany i l’anglès. La seva obra literària ha estat guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi. Entre les seves obres destaquen Mon oncle, La vida normal, Verbàlia, Farsa, Quiet, Plans de futur, Res no és perfecte a Hawaii La novel·la de Sant Jordi. La seva versió actualitzada del clàssic Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, ha obtingut els elogis dels especialistes i un gran èxit popular. Ha traduït al català, entre d’altres, obres d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Henry Miller., etc Va rebre el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona per la traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col·labora a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.