Els Urban Sketchers al Segre de Negre

dimarts, 29 maig, 2018

En aquesta edició de El Segre de Negre hem volgut comptar amb els Urban Sketchers Lleida, un grup de dibuixants de carrer de Ponent, per tal de donar a conèixer una forma diferent de fer art que juntament amb la temàtica literària de gènere negre pensem que pot donar lloc a la creació de peces úniques.  

Els Urban Sketchers són una comunitat global de dibuixants, tant professionals com aficionats, que fomenten la pràctica del dibuix in situ i l'observació directa de la vida urbana. A través de diverses trobades, el que fan és dibuixar les ciutats on viuen o els llocs on viatgen. Les regles són senzilles: cadascú ha d’aportar la seva mirada a través dels dibuixos, amb el seu propi estil i sense cap altra condició. 

Sota el lema "Veure el món, dibuix a dibuix", aquests dibuixants urbans comparteixen els seus treballs a Internet mitjançant blocs i xarxes socials. 

Com participaran al Festival?

-Dijous, 24 de maig de 2018

19 h. Aquesta nit, estrena!

Lloc: Cafè del Teatre

Catorze autors literaris de novel·la negra de les nostres terres ens descobriran les seves fonts d’inspiració, els seus processos de creació i la seva visió de la literatura de gènere negre. Els Urban Sketchersfaran el seu particular judici il·lustrat de la vetllada. 

-Del 25 de Maig al 2 de Juny

Durant aquests dies els establiments de l’Eix Comercial de Lleida vestiran els seus aparadors amb els dibuixos realitzats pels Urban Sketchers, inspirats en escenes dels llibres que participen al festival. Així, als aparadors de Lleida hi haurà escenes dibuixades dels llibres que des d’Edicions Bromera i Pagès Editors se’ls han cedit.

-Dissabte, 2 de juny de 2018

11 h. Lletres i crims

 

Lloc: Biblioteca Pública de Lleida

 

L’escriptor i professor Ramon Usall dirigirà el taller d’escriptura adreçat a joves a partir de 14 anys. Els Urban Sketchers deixaran la seva visió en forma de dibuixos dels detalls més amagats de la realitat. 

 

Més informació: 

https://momentsartistics.wixsite.com/moments-artistics/urban-sketcher-lleida

Dibuix a Lleida. Urban Sketchers Lleida

@MArtistics